Sälja bostadsrätt privat eller med mäklare och skriva kontrakt

När så en spekulant har identifierats som en potentiell köpare är det dags att skriva kontrakt. Ibland sker träffas man för att skriva kontrakt efter en intensiv budgivning mellan flera spekulanter. Kontraktskrivning sker vanligtvis på mäklarens kontor, men kan även vara i säljarens bostad eller annan plats lämplig för att gå igenom kontraktet i detalj.

När eventuella villkor i kontraktet är uppfyllda ses parterna för att ha tillträde. Vid tillträdet görs slutbetalningen och nycklar lämnas över. Eventuella lån som säljaren har, där objektet utgör säkerhet för lånet ska lösas. I Stockholm är det vanligt att banken kräver att en mäklare sköter kontraktskrivning och tillträde. Vi hjälper dig som vill anlita mäklare endast för kontraktskrivning och tillträde. Vi finns på Södermalm i Stockholm, men kan ta uppdrag i hela Stockholm och Mälardalen.

Att tänka på vid kontraktskrivning privat

Utöver innehållet i ett kontrakt går mäklaren vid en kontraksskrivning igenom allt som parterna måste tänka på som har med flytten att göra, det kan vara sådant som: t ex

  • avläsning av el
  • adressändring
  • försäkring
  • tv och bredband
  • sophämtning och mycket annat

Om säljaren vill kan vi på Kontraktskrivning.se även hjälpa till med en skatteberäkning, se över möjligheterna till uppskov och vara behjälpliga vid deklarationen av försäljningen. Glöm inte att reglera t ex månadsavgift ifall tillträdet sker i mitten av en månad. Observera även att fastighetsavgiften bör regleras. Det är den som står som ägare till en fastighet den första januari som betalar avgiften för hela året.

Till startsidan