Sälja bostadsrätt eller villa privat

Nackdelarna med att sälja sin bostad själv och inte anlita mäklare är flera. Det är vanligt att köpare förväntar sig en rabatt då affären ska göras utan fastighetsmäklare. Ungefär på samma sätt som en bilköpare förväntar sig ett lägre pris när de köper bilen av en privatperson, jämfört med av en bilhandlare.

Dina spekulanter kan också anse att det känns osäkert och oseriöst med budgivningar då privatsäljare inte har samma möjligheter att erbjuda transparens i budgivningen. Med transparens menas att alla deltagande ser vad andra lägger för bud. En fastighetsmäklare har egna spekulantregister som du inte får tillgång till och mäklaren kan annonsera på bostadssiter. Sidor med bostadsannonser som endast är tillgängliga för fastighetsmäklare. Det är inte säkert att det räcker med att försöka sälja bostadsrätten eller sälja villan på Blocket.

Det kan bli problem när man väljer att sälja bostadsrätt eller villa själv utan mäklare

Innan du väljer att sälja själv bör du vara medveten om att risken för att något i affären går fel är stor. För att bara nämna några exempel kan köparen:

  1. hoppa av köpet
  2. strunta i att betala in handpenningen
  3. inte beviljas lån

Många andra problem kan också inträffa, problem som en erfaren mäklare enkelt löser. Det du sparar i kronor på att inte anlita en fastighetsmäklare som Högalidsmäklarna, fastighetsmäklare Södermalm, förlorar du oftast på att få ut ett lägre pris. Kontraktskrivning.se är ett vettigt alternativ för dig som vill ha hjälp med kontraktsskrivning och har valt att sälja bostadsrätt privat.

Till startsidan