Sälja bostad själv – eller anlita mäklare i Stockholm för kontraktskrivning

När insamlandet av information är klar ska objektet marknadsföras. Här finns olika alternativ beroende på var objektet finns, men det kan vara annons i tidning, lappar i brevlådor i grannområdet eller någon bostadssida på nätet. Vid ett visst datum eller när någon spekulant har hört av sig är det dags att visa objektet. Väljer du att anlita Kontraktskrivning.se eller fastighetsmäklare som Högalidsmäklarna i Stockholm tar de hand om all hantering av spekulanter.

Innan du visar bostaden är det så klart viktigt att ha lyft fram hemmets fördelar samt städat och plockat undan så det ser så bra ut som möjligt. Om flera spekulanter är intresserade kanske du ska hålla i en budgivning och kontrollera att köparna är seriösa och kan fullfölja affären. Överväg noga om det är värt besväret att sälja bostad själv – eller anlita mäklare i Stockholm för kontraktskrivning.

Nu är det dags att skriva köpekontrakt eller överlåtelseavtal

Nästa steg är

  • kontraktsskrivning
  • inbetalning av handpenning
  • eventuell besiktning
  • andra eventuella villkor i kontraktet

Tänk på att du som säljare är ansvarig för dolda fel upp till tio år från tillträdesdatum. En mäklare kan i köpekontrakt reglera så att formuleringar skyddar dig som säljare. Bra att känna till är t ex användandet av en friskrivningsklausul. För dig som har valt att sälja bostad själv missar du kanske att få klausulen korrekt. En fastighetsmäklare kan ge dig information angående fördelar och nackdelar med denna klausul.

Till startsidan