När du ska sälja fastighet eller bostadsrätt själv – bilagor till kontraktet

Bilagor till kontraktet är vanliga. Gör du upp affären med hjälp av en fastighetsmäklare i Stockholm förekommer oftast ett depositionsavtal. I det här avtalet kan man läsa att handpenningen ska överföras till ett depositionskonto. Som framgår av avtalstexten är det ett konto åtskilt från fastighetsmäklarens övriga ekonomi. Klientmedelskonto är ett annat namn för depositionskonto.

Depositionskonto är väldigt smart! Precis som namnet depositionskonto säger så är det ett konto där pengarna ska deponeras. Därför är innebörden av denna deposition att pengarna står kvar på depositionskontot tills alla villkor i kontraktet är uppfyllda. Det innebär en trygghet för alla parter!

Som bilaga nummer två till kontraktet kan det förekomma en frågelista. Frågelistan är ett dokument där säljaren besvarar frågor som beskriver fastighetens skick och eventuella brister som de känner till. Vid försäljning med mäklare förekommer ofta en tredje bilaga – en objektbeskrivning.

En objektbeskrivning är ett annat ord för sammanställningen med information i text och bild om objektet. Informationen sammanställs i en säljande trycksak. Det här är en folder på ett par sidor som delas ut till spekulanter när mäklaren har visningar av objektet. Spekulanterna tycker utan tvekan att det så klart är bra om även du som säljer själv också har en beskrivning att lämna till dem vid visningen. Objektbeskrivningen är en mycket viktig del i marknadsföringen!

Vart vänder man sig om man vill anlita mäklare i Stockholm

Vi på Kontraktskrivning.se rekommenderar Högalidsmäklarna i Stockholm för att hjälpa dig med din försäljning. Högalidsmäklarna tar fram snygga och informativa beskrivningar som behövs enligt texten ovan. Högalidsmäklarnas kunder anser att de är prisvärda, erfarna och att de erbjuder en hög servicenivå!

Till startsidan