Kontraktskrivning vid försäljning av bostadsrätt eller fastighet

Har man som säljare själv hittat en köpare och kommit överens om pris skall man upprätta ett köpekontrakt. Innan kontraktet upprättas och signeras är det viktigt att köparen har kontaktat sin bank och diskuterat finansiering. Bäst är om köparen har ett lånelöfte. Lånelöftet innebär att banken redan innan har gått igenom köparens möjlighet att finansiera ett köp. Detta är lika viktigt om man ska skriva kontrakt själv eller valt att anlita mäklare.

Kontraktskrivning.se ser vi till att du som köpare och säljare får läsa igenom kontraktet. Alltid bra om du gör det i lugn och ro! Vi svarar också på frågor innan kontraktet skrivs under. Det är viktigt att båda parter förstår vad de förbinder sig till.

Var ses man för att skriva kontrakt?

Oftast träffas köpare och säljare på fastighetsmäklaren kontor, men det kan lika gärna vara i bostaden hos säljaren, köparen eller någon annanstans där man kan sitta i lugn och ro. För de flesta är köpet av en bostad en av de största affärer man gör i livet och det är viktigt att både köparen och säljaren känner sig trygg.

Har du valt att sälja själv utan mäklare kan det vara tryggt att veta att mäklare på Kontraktskrivning.se kontrollerar id-handling och betalningsförmåga. Det här gör vi innan kontraktskrivning, även när kontraktskrivning är det enda moment i försäljningsprocessen där en fastighetsmäklare ska hjälpa dig.

Till startsidan