Det här är momenten om man ska sälja bostadsrätt själv

Först måste du bestämma ett pris på bostadsrätten eller fastigheten. Priset kan du komma fram till genom att jämföra med liknande objekt på marknadens olika sidor på nätet för bostäder. Ett annat sätt är att höra med grannar eller bostadsrättsföreningen om priser i huset där du bor och i området. Har du tur kanske en granne med en lägenhet som liknar din nyligen sålt!

Anlita en mäklare istället för att sälja själv

Det går även att anlita en mäklare eller värderingsman för en värdering. Om mäklaren får höra att du funderar på att sälja själv är dock risken stor att du får betala för värderingen. I det läget kan det vara lika bra att anlita en fastighetsmäklare genom hela affären. Det är nämligen mycket att tänka på om du ska sälja själv. Efter att du bestämt ett pris behöver du nämligen:

  1. sammanställa fakta om objektet
  2. ta snygga bilder
  3. ta fram tomtkartor
  4. ta fram ritningar
  5. ta fram planskisser
  6. ta fram årsredovisning
  7. ta fram stadgar
  8. ta fram en energideklaration

Nu har vi inte ens kommit till punkten när det är dags att marknadsföra objektet. Välkommen att kontakta oss på Kontraktskrivning.se så hjälper vi dig hela vägen i mål, eller anlita en fastighetsmäklare på Södermalm som kan sälja din bostadsrätt i Högalid.

Till startsidan