Anlita mäklare i Stockholm eller skriva kontrakt själv

Måste alla parter vara på plats vid kontraktsskrivning är en vanlig fråga. Svaret är nej. Många gånger har inte alla parter möjlighet att vara på plats. Det kan vid försäljning av exempelvis ett dödsbo vara många dödsbodelägare och alla kanske inte har möjlighet att delta då det är långt till platsen för kontraktsskrivning. Kontraktskrivning.se har kontor på Södermalm i Stockholm. Närmare bestämt på Lundagatan i området Högalid. Här kan vi träffas för kontraktsskrivning och tillträde, även för dig som valt att sälja villa eller bostadsrätt privat. Vid ett sådant tillfälle, som då det är svårt att ta sig till platsen för kontraktsskrivning, kan det vara mer lämpligt att använda sig av en fullmakt.

En fullmakt är ett dokument som Kontraktskrivning.se kan hjälpa dig att ta fram. Vid försäljning av bostadsrätt, oavsett om du valt att sälja själv eller med mäklare, måste inte fullmakten vara bevittnad, vilket den dock måste vara vid försäljning av fastighet. Det är dock att rekommendera att fullmakten alltid är bevittnad då det kan bli svårt att bevisa om fullmakten eventuellt missbrukats. Vi på Kontraktskrivning.se hjälper till ta fram en korrekt och juridiskt bindande fullmakt vid kontraktskrivning i Stockholm eller på annan ort. Bra att veta för dig som funderar på att sälja bostadsrätt själv, kanske sälja villa eller bostadsrätt på Blocket.

Budgivningslista – bra även för dig som valt att sälja bostaden själv

Ett relativt nytt krav på dokument som ska lämnas till parterna är en budgivningslista. Detta gäller i de fall då det varit budgivning innan man kommit fram till vem som ska bli köpare av bostadsrätten eller fastigheten.

Innehållet i budgivningslistan består av:

  1. budgivarens namn
  2. telefonnummer till budgivaren
  3. tidpunkt för när budet framfördes till mäklaren

Budgivningslistan ska lämnas antingen vid kontraktsskrivningen eller som senast vid tillträdet. Fastighetsmäklaren avgör tillfället.

Till startsidan